Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ιούλιος Βερν: Από τη Γη στη Σελήνη

Félix Nadar 1820-1910 portraits Jules Verne.jpgΟ Ιούλιος Βερν  (8 Φεβρουαρίου 1828 - 24 Μαρτίου 1905) ήταν Γάλλος συγγραφέας, από τους πρωτοπόρους του είδους της επιστημονικής φαντασίας. Είναι περισσότερο γνωστός από τα μυθιστορήματά του Ταξίδι στο Κέντρο της Γης (1864), 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα (1870) και Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες (1873).
 
Ο Βερν έγραψε για αεροπορικά και διαστημικά ταξίδια πριν εφευρεθούν πρακτικά τα αεροπλάνα και πριν επινοηθούν τα πρακτικά μέσα ενός διαστημικού ταξιδιού. Είναι ο δεύτερος πιο μεταφρασμένος συγγραφέας στον κόσμο (μετά την Αγκάθα Κρίστι).
Μερικά από τα βιβλία του γυρίστηκαν σε κινηματογραφικές ταινίες, κινούμενα σχέδια και τηλεοπτικές σειρές. Ο Βερν αναφέρεται συχνά ως ο "Πατέρας της Επιστημονικής Φαντασίας", τίτλο που μερικές φορές μοιράζεται με τον Χιούγκο Γκέρνσμπακ και τον Χ. Τζ. Γουέλς.
 
Ένα από τα βιβλία του μεγάλου Γάλλου συγγραφέα Ιούλιου Βερν(Jules Verne), που θεωρήθηκε δικαιολογημένα πολύ μπροστά από την εποχή του, αλλά και προφητικό, ήταν το «Από την Γη στην Σελήνη» ( De la Terre à la Lune – πέμπτο κατά σειρά βιβλίο του συγγραφέα). Η πρώτη του έκδοση το 1865, καταγράφεται σαν μια από τις πρώτες προσεγγίσεις σε αυτό το θέμα(διαστημικά ταξίδια), ενώ οι δυνατές δόσεις χιούμορ που συνδυάζει, το κάνουν απολαυστικό μέχρι την τελευταία σελίδα.
 
 
Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε το έργο αυτό μέσα από τα Κλασσικά Εικονογραφημένα!
Ακόμα καλύτερα βέβαια είναι να δανειστείτε το βιβλίο από τη Σχολική Βιβλιοθήκη και να απολαύσετε το συναρπαστικό αυτό βιβλίο πιο άνετα στο σπίτι.