Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Ευχαριστούμε, Ελλάδα!

Gracias, Grecia



Το ευχαριστώ τους προς την Ελλάδα για την κληρονομιά που τους πρόσφερε και συγχρόνως ένα έμμεσο μήνυμα στήριξης διατύπωσαν δεκάδες μαθητές και καθηγητές από τη Μούρθια της Ισπανίας.

Το βίντεο ξεκινά λέγοντας «Εγώ Γνωρίζω την Κληρονομιά μου» και στη συνέχεια παιδιά και καθηγητές κάνουν αναφορά μόνο σε ελληνικές λέξεις οι οποίες χρησιμοποιούνται στην ισπανική γλώσσα αλλά και διεθνώς.
Το διάρκειας 7 λεπτών βίντεο, μια πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ένωσης Καθηγητών Λατινικών και Ελληνικών από τη Μούρθια της Ισπανίας που από χθες ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσω του YouTube, είναι γεμάτο «ευχαριστώ» για τη μουσική, την ιστορία, τα μαθηματικά, τους φιλοσόφους, την αρμονία, την πολιτική, την ιατρική, την ανατομία, την αστρονομία, την τεχνολογία, την ποίηση, το θέατρο, το κρασί, τους μύθους και πολλά άλλα.

Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες αναπαριστούν θεατρικά δρώμενα, αθλήματα των ολυμπιακών αγώνων και σκηνές από τη ζωή τους στο σχολείο. Το βίντεο καταλήγει με τους πρωταγωνιστές να φωνάζουν όλοι μαζί: «Ευχαριστούμε πολύ Ελλάδα».

Ας παρακολουθήσουμε λοιπόν από το Youtube αυτό το συγκινητικό βίντεο, για να συνειδητοποιήσουμε κι εμείς καλύτερα μερικά από αυτά που έχει προσφέρει η Ελλάδα στον παγκόσμιο πολιτισμό: