Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ο Μικρός Πρίγκηπας


Ο Μικρός Πρίγκιπας! Το κλασσικό αριστούργημα του Σαιντ Εξυπερύ που διαβάζεται πάντα με την ίδια συγκίνηση από μικρούς και μεγάλους. Εικονογραφημένο με τις ακουαρέλες του ίδιου του συγγραφέα. Ένας ύμνος στη ζωή, τη φύση, την αγάπη, τη φιλία. Ένα αντίδοτο για τη ματαιδοξία, την πλεονεξία, τα πλούτη και την πειθαρχία της σύγχρονης ζωής.

Ο Αντουάν Ντε Σαιντ-Εξυπερύ γεννήθηκε στη Γαλλία το 1900 από αριστοκρατική οικογένεια. Στα είκοσι έξι του γίνεται πιλότος και μάλιστα από τους πρωτοπόρους των υπερατλαντικών πτήσεων. Το 1936 παίρνει μέρος στον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο και αργότερα κατατάσσεται στην αμερικάνικη αεροπορία σαν πιλότος καταδιωκτικού. Από τη γεμάτη περιπέτειες και ένταση ζωή του γεννήθηκαν τα κλασικά πια βιβλία του: Γη των ανθρώπων, Πιλότος πολέμου, Νυχτερινή πτήση και βέβαια, Ο Μικρός Πρίγκιπας που πρωτοεκδόθηκε στην Αμερική το 1940 όπου είχε καταφύγει όταν κατέρρευσε το γαλλικό μέτωπο.

Ο Σαιντ Εξυπερύ εξαφανίστηκε με το αεροπλάνο του το 1944, ανοιχτά της Κορσικής, ενώ εκτελούσε την ένατη πολεμική του αποστολή κυνηγώντας γερμανικά καταδιωκτικά.

Περισσότερα για την συγγραφέα στην Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια:
http://el.wikipedia.org/wiki/Αντουάν_ντε_Σαιντ-Εξυπερύ

Σημειωτέον ότι είναι το τρίτο βιβλίο στην ιστορία της ανθρωπότητας σε πωλήσεις μετά τη Βίβλο και το Κεφάλαιο του Μαρξ.
Καλό διάβασμα!
Πηγή: Παραμυθοσαλάτα


Για ευκολότερο διάβασμα μπορούμε να δανειστούμε το βιβλίο από τη Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας!

Ο Μικρός Πρίγκηπας και σε ταινία: