Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο χωριό μας

Το Σχολείο μας παρελαύνει μπροστά από τους επισήμους στο Λαγκαδά
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος του ηρωικού ΟΧΙ, της 28ης Οκτωβρίου 1940, και στο χωριό μας, την Όσσα.
Προηγήθηκε εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυράννας, στη συνέχεια κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων, κάτω από συνεχή και καταρρακτώδη βροχή και τέλος η παρουσίαση της γιορτής μας, με ποιήματα και τραγούδια, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας.
Στις εκδηλώσεις παρευρίσκονταν ο Αρχιμανδρίτης κ. Ιωάννης, ο εφήμεριος του χωριού μας πατέρας Θωμάς, ο Αντιδήμαρχος Λαγκαδά κ. Θεοδωρίδης Αθ., ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Όσσας κ. Χαριζάνης Άγγελος και πλήθος κόσμου.
Δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του Χωριού μας, λόγω της δυνατής βροχής, αλλά αντιπροσωπεία (επταμελής) του Σχολείου μας συμμετείχε στη μεγάλη παρέλαση μαθητών που έγινε στη συνέχεια στην έδρα του Δήμου Λαγκαδά.
Η καθιερωμένη παρέλαση της μαθητικής νεολαίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική Οδό των Λουτρών, υπήρξε ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τις σχολικές μονάδες όλων των Δημοτικών Ενοτήτων και Τοπικών Κοινοτήτων, των Πολιτιστικών Συλλόγων, των Φιλαρμονικών και των ομάδων Πολιτικής Προστασίας και Πρόνοιας του νέου Δήμου Λαγκαδά, αλλά και στρατιωτικού αγήματος.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές του Σχολείου μας που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και χρόνια πολλά!