Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Μηχανές από το μέλλον: Ρομπότ

 
Η εξέλιξη τα τελευταία χρόνια στον τομέα των υπολογιστών έχει οδηγήσει σε σημαντικά επιτεύγματα ιδιαίτερα στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημιουργία όλο και καλύτερων ρομπότ, τα οποία μιμούνται την ανθρώπινη κίνηση και συμπεριφορά. Πρόκειται για τα λεγόμενα ανθρωποειδή ρομπότ.
Αυτές τι ημέρες παρουσιάστηκε από την εταιρεία Boston Dynamics στην Αμερική το νέο ανθρωποειδές ρομπότ με το όνομα Atlas, το οποίο εντυπωσιάζει πραγματικά με τις κινήσεις του και τις αντιδράσεις του.

 
Το νέο ρομπότ μπορεί να περπατά σε ανώμαλο έδαφος και να σκέφτεται τις κινήσεις του.

 
 
 
 
 
 
 
 
Το ρομπότ Atlas, είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί τόσο σε εξωτερικούς χώρους όσο και στο εσωτερικό των κτιρίων. Μπορεί κάποιος να ελέγξει τις κινήσεις του με τη χρήση ενός κινητού τηλεφώνου. Είναι ηλεκτροκίνητο και έχει αρκετά υδραυλικά μέρη. Χρησιμοποιεί αισθητήρες στο σώμα και τα πόδια για την επίτευξη ισορροπίας και ειδικούς αισθητήρες LIDAR στο κεφάλι του για να μπορεί να αποφεύγει τα εμπόδια, να αξιολογεί το έδαφος, να προχωρά και να χειρίζεται αντικείμενα.
Αυτή η νέα έκδοση του Άτλαντα έχει ύψος 1,8 μ. και ζυγίζει 82 περίπου κιλά.
Το ρομπότ αυτό που κατασκευάστηκε από την εταιρεία ρομποτικής Boston Dynamics, μπορεί ακόμη και να ανακτήσει την ισορροπία του ή και να σηκωθεί από το έδαφος αν κάποιος το σπρώξει με δύναμη...
Και έπεται συνέχεια!... 
 
Δείτε το απίστευτο βίντεο: