Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Χ.Τζ. Γουέλς: Η μηχανή του χρόνου

Ο Χέρμπερτ Τζορτζ Γουέλς (Herbert George Wells, 21 Σεπτεμβρίου 1866 – 13 Αυγούστου 1946), συνήθως γνωστός ως Χ.Τζ. Γουέλς, ήταν Άγγλος συγγραφέας, μυθιστοριογράφος και κοινωνιολόγος, γνωστός κυρίως για τα έργα του στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας. Ο Γουέλς, μαζί με τον Ιούλιο Βερν, αναφέρεται αρκετές φορές ως "Ο Πατέρας της Επιστημονικής Φαντασίας".
 
Ο Χ.Τζ. Γουέλς, γεννήθηκε στο Μπρόμλυ του Κέντ το 1866. Τελείωσε το σχολείο στο Μίντχερστ, έκανε ένα διάστημα παραγιός σε ταπετσέρη κι έπειτα σε κάποιο φαρμακείο, κέρδισε μια υποτροφία για το Βασιλικό Κολέγιο Θετικών Επιστημών, κι αργότερα δίδαξε σε κολέγιο του Καίημπριτζ. Πέθανε το 1946.
 
Ήταν πολυγραφότατος συγγραφέας σε διάφορα είδη, συμπεριλαμβανομένων των σύγχρονων μυθιστορημάτων, καθώς και του ιστορικού και κοινωνικού σχολιασμού.Το πρώτο πετυχημένο βιβλίο του, που τον έκανε διάσημο ήταν το "Η Μηχανή που Ταξιδεύει Μέσα στο Χρόνο" (1895). Δύο χρόνια αργότερα, ακολούθησε "Ο Αόρατος Άνθρωπος". Πάθος της ζωής του Γουέλς και κίνητρο για τη δημιουργική γραφή του ήταν "να δημιουργεί ουτοπίες". Στην τελευταία φάση ο Γουέλς ξαναγύρισε στα κοινωνικοπολιτικά βιβλία, με το "΄Ενα ιστορικό σχεδιάγραμμα" και το "Σχήμα των πραγμάτων που θα 'ρθουν". Η "Αυτοβιογραφία" του δημοσιεύτηκε το 1934.
Άλλα γνωστά του έργα του είναι: "Ο Πόλεμος των Κόσμων", "Το Νησί του Δρ. Μορό" και "Η Χώρα των Τυφλών".
Σχεδόν όλα τα έργα του έχουν μεταφερθεί πολλές φορές στη μεγάλη οθόνη, ενώ έχουν επηρεάσει δεκάδες νεότερους συγγραφείς.
Περισσότερες πληροφορίες για το συγγραφέα στη Βικιπαίδεια:
 
Η μηχανή του χρόνου: Ένας ευφυής επιστήμονας έχει επινοήσει μια μηχανή με δυνατότητες ασύλληπτες για τον ανθρώπινο νου. Σε ένα ταξίδι του στο μακρινό μέλλον βρίσκεται ανάμεσα στα πανέμορφα πλάσματα της φυλής των Ελόι, που ζουν σε ένα παραδεισένιο περιβάλλον. Γιατί όμως τρέμουν το σκοτάδι;
Θα καταφέρει άραγε ο ταξιδευτής του χρόνου να ξεκλειδώσει τα φοβερά μυστικά του μέλλοντος; Και θα μπορέσει να ξεφύγει από το κακό που τον περιτριγυρίζει, να ξαναβρεί τη χαμένη του μηχανή και να επιστρέψει στην ασφάλεια του σήμερα απ' όπου ξεκίνησε;
Τι μας επιφυλάσσει λοιπόν το αύριο; Και ποια θα είναι τελικά η τύχη του ανθρώπινου γένους;
Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και τη συνέχεια του έργου του Ουέλς μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω μυθιστόρημα σε μορφή κόμικ από τα Κλασσικά Εικονογραφημένα: