Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου στο Σχολείο μας

 

Από τον Νοέμβριο του 2020 και σε συνεργασία με τη σχολική νοσηλεύτρια, Ευαγγελία Κεχαγιά, η Γ'-Δ' τάξη ασχολείται με μια θεματική ενότητα Αγωγής Υγείας που αφορά τις χρονιές παιδικές ασθένειες. Με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών προς τους χρόνια πάσχοντες ασθενείς και τις οικογένειές τους, έχουμε ήδη αναφερθεί στον σακχαρώδη διαβήτη και την επιληψία.

Με αφορμή την 15η Φεβρουαρίου 2021, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας, μιλήσαμε για τον παιδικό καρκίνο. Ειδικότερα, παρουσιάσαμε στα παιδιά τα κύτταρα και τη λειτουργία τους, ώστε να κατανοήσουν τις παρενέργειες που προκαλούν οι υπάρχουσες θεραπείες για τον καρκίνο. Μέσα από εικόνες και βίντεο προσπαθήσαμε να τα προβληματίσουμε σχετικά με τα συναισθήματα που μπορεί να βιώνει ένα παιδί σε μακροχρόνια νοσηλεία με μια απειλητική για την ζωή του ασθένεια. Τέλος, αναφερθήκαμε στους τρόπους με τους οποίους εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε (δωρεά μαλλιών, μυελού των οστών και αιμοπεταλίων). 

Η αποστολή μας; 

Να δώσουμε δύναμη στα παιδιά που νοσηλεύονται στις παιδοoγκολογικές κλινικές, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία "Μια αγκαλιά ευχές" του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδας ΛΑΜΨΗ. 

Τα παιδιά έστειλαν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας με τις ζωγραφιές τους:

 

Σοφία Πούλιου

Ουρανία Ράμναλη

Μαρία Δρασλιάκη

Αφροδίτη Τζιώρτζη

Στράτος Γκαβέζος

Νίκος Μπόμπορας

Νίκος Ουγκρενίδης

Μαρία Γραικού

Κυράννα Μούρτζιου

Δημήτρης Κλειδάκης

Βασίλης Μήτσας

 Οι δασκάλες της τάξης:

Πασχαλίνα Δημητρίου & Ελένη Καρπούζα