Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Η τριήμερη εκδρομή του Σχολείου μας στην Αθήνα


Το τριήμερο 20-21 Απριλίου 2024 το Σχολείο μας - για πρώτη φορά στην ιστορία του- επισκέφτηκε την Αθήνα. Στην εκδρομή συμμετείχαν 19 μαθητές, 15 γονείς και 3 εκπαιδευτικοί. Η εκδρομή μας χαρακτηρίστηκε από όλους εξαιρετική και πολύ πετυχημένη αφού όλα εκτυλίχτηκαν ομαλά χωρίς κανένα απρόοπτο, υπήρχε άριστη συνεργασία μεταξύ των εκδρομέων και του αρχηγού της εκδρομής, είχαμε υπέροχο καιρό - ούτε κρύο ούτε ζέστη-, είχαμε εξαιρετικό αρχηγό - ξεναγό τον κ. Δημήτρη και έμπειρο οδηγό τον κ. Βασίλη και τέλος επισκεφτήκαμε καταπληκτικά μέρη με έντονο τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον: Ακρόπολη, Μουσείο Ακροπόλεως, Βουλή των Ελλήνων, Σύνταγμα - Αλλαγή φρουράς, Πλάκα - Ξενάγηση από το Μουσείο Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Αττικό Ζωολογικό Πάρκο κ.ά. 

Στη συνέχεια ακολουθεί το ιστορικό - εντυπώσεις της εκδρομής από τους μαθητές και  όπως τις περιέγραψαν στο Σχολείο στο μάθημα της Γραπτής Έκφρασης - Έκθεσης.

 

Η ιδέα της τριήμερης εκδρομής στην Αθήνα ξεκίνησε από εμάς τους μαθητές και στη συνέχεια και από τους γονείς μας.

Το πρωί της αναχώρησης οι βαλίτσες ήταν ήδη έτοιμες, αλλά έπρεπε να ετοιμαστούμε για να πάμε στην στάση όπου θα ερχόταν το λεωφορείο. Μόλις ετοιμαστήκαμε χαιρετήσαμε τους συγγενείς μας και αναχωρήσαμε.

Στην αρχή του οχτάωρου ταξιδιού βαρεθήκαμε λίγο όμως εντυπωσιαστήκαμε από τα διάφορα ποτάμια, λίμνες, βουνά και τούνελ, που έτυχε να περάσουμε το μεγαλύτερο τούνελ της Ανατολικής Ελλάδας.

Έπειτα από πολλές ώρες αφού κάναμε δύο στάσεις, φτάσαμε στον προορισμό μας και πήγαμε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο όπου είχαμε αργήσει τριάντα λεπτά. Από την ώρα που φτάσαμε είχα έναν μεγάλο ενθουσιασμό να πάω να δω τους λεμούριους. Όταν μπήκαμε στον χώρο όπου βρίσκονταν οι λεμούριοι, με τσίμπησε ένα έντομο και ψάχναμε πού είναι το ιατρείο για να μου βάλουν μια κρέμα. Παρόλα αυτά είδαμε πάρα πολλά ζώα όπως ζέβρες, καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες, παπαγάλους, δελφίνια, φώκιες, πιγκουίνους και διάφορα άλλα. Στη συνέχεια πήγαμε στο ξενοδοχείο, το οποίο ήταν το Ζαφόλια στους Αμπελόκηπους. Μετά από πολλές ώρες, αφού φάγαμε και ξεκουραστήκαμε, πήγαμε μια βόλτα με το μετρό στο Μοναστηράκι. Εκεί περπατήσαμε και είδαμε την Ακρόπολη από μακριά. Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο πάλι με το μετρό και κοιμηθήκαμε.


Τη δεύτερη ημέρα, αφού πήραμε το πρωινό μας, κάναμε ένα City tour  με το λεωφορείο μας. Επίσης, επισκεφθήκαμε το Παναθηναϊκό στάδιο, το Ζάππειο και το Μέγαρο Μαξίμου. Μετά από λίγο πήγαμε γρήγορα να δούμε την αλλαγή φρουράς, όμως υπήρχε πάρα πολύς κόσμος και στριμωχτήκαμε. Καθώς παρακολουθούσαμε μείναμε έκπληκτοι από τον συγχρονισμό των  Ευζώνων. Έπειτα πήγαμε στην Πλάκα και επισκεφθήκαμε μόνο οι μαθητές το Μουσείο Σχολικής  Ζωής και Εκπαίδευσης, όπου είδαμε διάφορα μέρη που γυρίστηκαν ταινίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη και μιλήσαμε για διάφορα πράγματα. Λίγη ώρα αργότερα πήγαμε στο ξενοδοχείο όπου φάγαμε και ξεκουραστήκαμε για λίγο. Ο επόμενος προορισμός μας ήταν η Βουλή. Στη Βουλή είδαμε και μιλήσαμε για διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα όπως μιλήσαμε για τον Βασιλιά Όθωνα, για το Σύνταγμα και για πολλά άλλα. Σε λίγο έφτασε η ώρα για να επισκεφθούμε το Μουσείο της Ακρόπολης. Σε αυτό το μουσείο είδαμε πάρα πολλά γλυπτά που μας έκαναν μεγάλη εντύπωση. Ο ξεναγός μας μας μίλησε για αυτά και μας έκανε διάφορες ερωτήσεις. Πιο πολύ μας άρεσε ο τρίτος όροφος του Μουσείου όπου είχε θέα ολόκληρη την Ακρόπολη. Κατά το απογευματάκι πήγαμε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο οποίο ήμασταν ελεύθεροι να κάνουμε ότι θέλουμε. Πήγαμε στη βιβλιοθήκη που ήταν ο πιο ήσυχος χώρος, όμως το πιο ωραίο μέρος ήταν ο λεγόμενος φάρος, δηλαδή ο πάνω πάνω  όροφος του κτηρίου και ο πιο όμορφος και εντυπωσιακός. Από τον φάρο μπορούσες να δεις όλη την Αθήνα. Το βράδυ πήγαμε σε μια ταβέρνα στου Ψυρρή, όπου χορέψαμε, φάγαμε και τραγουδήσαμε. Μετά πήραμε το μετρό και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο μας.

Την τρίτη μέρα, πήραμε το πρωινό μας, μαζέψαμε τα πράγματα μας και φύγαμε για τον τελευταίο και πιο ωραίο προορισμό μας, την Ακρόπολη. Στην Ακρόπολη υπήρχαν τα πιο ωραία γλυπτά όπως ο Παρθενώνας, τα Προπύλαια, ο ναός της Θεάς Αθηνάς Νίκης και άλλα πολλά. Μόλις τελειώσαμε την ξενάγηση μας πήγαμε στο λεωφορείο και αναχωρήσαμε για τα σπίτια μας. Στον δρόμο περάσαμε δίπλα από βουνά, λίμνες, ποτάμια και επίσης περάσαμε από πάρα πολλά τούνελ. Αφού κάναμε δύο στάσεις, παίξαμε ένα παιχνίδι ερωτήσεων, στο οποίο όποιος τις απαντούσε σχεδόν όλες σωστές κέρδιζε ένα βιβλίο.

Σε αυτή την εκδρομή πέρασα τέλεια και θα ήθελα να ξανακάνω μια τέτοια είδους εκδρομή.

Γραικού Μαρία, μαθήτρια Στ΄ τάξης

 

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς οι μαθητές του σχολείου πρότειναν να πάμε στην Αθήνα. Η ιδέα αυτή μεταφέρθηκε στους γονείς που συμφώνησαν.

Στα μέσα της χρονιάς αρχίσαμε να κάνουμε διάφορες προετοιμασίες. Μαζέψαμε τα χρήματα, βλέπαμε βιντεάκια για το πού θα πηγαίναμε και άλλα πολλά.

Το πρωί της αναχώρησης ξυπνήσαμε πολύ νωρίς και ετοιμαστήκαμε για τη διαδρομή. Καθώς ήμασταν στο λεωφορείο περάσαμε δίπλα από τον Όλυμπο που ήταν τεράστιος. Κάναμε και κάποιες στάσεις για να φάμε το φαγητό μας.

Με το που φτάσαμε στην Αθήνα το πρώτο μέρος στο οποίο πήγαμε ήταν το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Ήταν πολύ μεγάλο, με πολλά είδη ζώων. Εγώ τα είδα σχεδόν όλα. Δυστυχώς, όμως δεν είδα τα δελφίνια γιατί απαγορευόταν να τα δούμε. Όταν τελειώσαμε από το πάρκο πήγαμε στο ξενοδοχείο το οποίο ήταν τέλειο. Μας έδωσαν την κάρτα από το δωμάτιο μας και κατευθυνθήκαμε προς το δωμάτιό μας. Το ξενοδοχείο είχε πάρα πολύ κόσμο και για αυτό περιμέναμε αρκετή ώρα στο ασανσέρ. Μετά από πολύ υπομονή καταφέραμε να φτάσουμε και όταν μπήκα στο δωμάτιο έμεινα σοκαρισμένος. Ήτανε πάρα πολύ μεγάλο, με ωραία θέα, τεράστιο κρεβάτι και άλλα πολλά. Πήγαμε μετά από σχεδόν μια ώρα να φάμε στο εστιατόριο και αμέσως μετά βγήκαμε έξω μια βόλτα. Περπατήσαμε λίγο ώσπου φτάσαμε στο μετρό. Βγάλαμε εισιτήρια και από τη στιγμή που ξεκίνησε είχα τρομάξει, γιατί ήταν πολύ γρήγορο. Όμως μετά από λίγο το συνήθισα. Ήταν τέλειο ! Περπατήσαμε και μετά από ένα ωραίο περίπατο γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. 

Τη δεύτερη ημέρα περπατήσαμε στην Πλάκα, είδαμε την αλλαγή φρουράς στον άγνωστο στρατιώτη. Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο, φάγαμε μεσημεριανό και κατά το απόγευμα μπήκαμε στη Βουλή. Είδαμε διάφορα τα μνημεία και μετά πήγαμε στο Μουσείο Ακρόπολης. Η αλήθεια είναι ότι βαρέθηκα λίγο αλλά ήταν ωραία. Όταν τελειώσαμε πήγαμε στο Ίδρυμα Νιάρχος. Έκανε πάρα πολύ κρύο. Το βράδυ πήγαμε για φαγητό στου Ψυρρή. Το φαγητό ήταν πολύ ωραίο! Είχε και άλλα δύο σχολεία. Στις 12:00 φύγαμε γιατί θα έκλεινε το μετρό. Τελικά προλάβαμε το τελευταίο. Όταν φτάσαμε, περπατήσαμε μέχρι το ξενοδοχείο και εγώ έπεσα κατευθείαν για ύπνο. Την τελευταία ημέρα δεν ήθελα να ξυπνήσω. Ήμουν πολύ κουρασμένος. Εντέλει σηκώθηκα, πήγαμε για πρωινό και πήγαμε στην Ακρόπολη. Ήθελε αρκετό περπάτημα, όμως όταν φτάσαμε ήταν τέλεια. Αφού κοιτάξαμε τα πιο σημαντικά μνημεία φύγαμε για την επιστροφή.

Αυτήν την εκδρομή δε θα την ξεχάσω σίγουρα ποτέ. Έχω επίσης πολλά συναισθήματα όπως χαρά, συγκίνηση και άλλα πολλά. 

Δημήτρης Κλειδάκης, μαθητής Στ΄ τάξης 

Στην αρχή της χρονιάς κάποιοι μαθητές πρότειναν να πάμε τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα. Η ιδέα αυτή άρεσε στους γονείς και στους δασκάλους.

Την ημέρα της εκδρομής ξεκινήσαμε πολύ πρωί. Θα ερχόταν να μας πάρει το λεωφορείο από το σχολείο στις 07:00 περίπου. Το λεωφορείο ήταν πολύ ωραίο.

Μέχρι να φτάσουμε στη Θεσσαλονίκη μου φάνηκε σαν να πέρασε μια αιωνιότητα. Κάναμε στάσεις στη Λάρισα και στη Λαμία. Επίσης, περάσαμε από μεγάλα τούνελ. Έπειτα φτάσαμε στο Αττικό Πάρκο. Εκεί είδα πολλά ζώα όπως λεμούριους, καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες και λιοντάρια. Μετά πήγαμε στο ξενοδοχείο και φάγαμε. Το βράδυ πήραμε το μετρό και πήγαμε στο Μοναστηράκι. Περπατούσαμε πολύ ώρα και δεν βρίσκαμε να κάτσουμε γιατί ήμασταν πολλά άτομα. Όταν γυρίσαμε ήμασταν όλοι κουρασμένοι.

Τη δεύτερη μέρα πήγαμε με το λεωφορείο να δούμε την πόλη. Μετά είδαμε την αλλαγή φρουράς που είχε πολύ κόσμο και δεν μας άφηναν να περάσουμε. Επίσης, πήγαμε στην Πλάκα και είδαμε πολλά πράγματα και πήγαμε στη Βουλή. Στη Βουλή ήταν βαρετά αλλά  μετά πήγαμε το μουσείο της Ακρόπολης όπου είδαμε πολλά ενδιαφέροντα αγάλματα. Αφού πήγαμε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που ήταν πολύ βαρετά, πήγαμε στου Ψυρρή αλλά εγώ δεν πήγα εκεί.

Την επόμενη μέρα πήγαμε στην Ακρόπολη και είδαμε κάποια μνημεία αλλά δεν καθίσαμε να τα δούμε πολύ ώρα γιατί έπρεπε να φύγουμε.

Την εκδρομή αυτή θα τη θυμάμαι μάλλον για πολύ καιρό και χαίρομαι που είχα την ευκαιρία να την κάνω.

Κοραλένια Βασιλείου, μαθήτρια Ε΄τάξης

 

Στην αρχή της χρονιάς κάποια παιδιά είπαν να πάμε στην Αθήνα και αυτή η ιδέα ήταν πολύ ωραία και συμφωνήσαμε όλοι αμέσως.

Οι προετοιμασίες ήταν πολλές, έπρεπε να βρούμε λεωφορεία, να βρούμε ξεναγό, να πάμε όλοι τα λεφτά και φυσικά να κλείσουμε ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο ονομαζόταν Ζαφόλια και ήταν πολύ όμορφο και ωραίο. Το φαγητό ήταν νόστιμο αλλά εγώ ήθελα να φάω μόνο σαλάτα.

 Το πρωί που έπρεπε να ξυπνήσουμε όλοι νωρίς εγώ δεν ήθελα να ξυπνήσω γιατί ήθελα να κοιμηθώ. Μετά από πολλές προσπάθειες ξύπνησα με νεύρα όπως πάντα Όταν περιμέναμε το λεωφορείο είχε πολύ αέρα και κρύο. Στην διαδρομή ήθελα να κοιμηθώ αλλά δεν μπορούσα, γιατί είχε φασαρία. Όταν φτάσαμε στην πρώτη στάση πήρα κάτι να φάω γιατί πεινούσα. Μετά από πάρα πολύ ώρα φτάσαμε επιτέλους στην Αθήνα.

Πρώτα από όλα πήγαμε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Είδαμε πολλά και σπάνια ζώα που δεν τα βλέπεις καθημερινά. Όπως π.χ. νυχτερίδες, ελέφαντες, λιοντάρια, λεμούριους, δράκο του Κονγκό, δελφίνια, κροκόδειλους κ.α. Μετά το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο πήγαμε στο ξενοδοχείο και τακτοποιήσαμε τις βαλίτσες μας. Αργότερα κατεβήκαμε για φαγητό. Το ίδιο βράδυ πήγαμε στο Μοναστηράκι με το μετρό, όταν όμως ήταν να φύγουμε εγώ με τον αδερφό μου, τον μπαμπά μου, την ξαδέρφη μου και τον θείο μου μείναμε λίγο ακόμα γιατί δεν την είχα δει ποτέ ξανά, οπότε ήθελα να την δω και να μιλήσουμε.

Το επόμενο πρωί κάναμε City tour με το λεωφορείο, είδαμε την αλλαγή φρουράς, πήγαμε στην Πλάκα και ξαναγυρίσαμε στο ξενοδοχείο για φαγητό. Αμέσως μετά πήγαμε στην Βουλή και μάθαμε πως παλιά ήταν παλάτι και ζούσε εκεί ο Όθωνας με την γυναίκα του. Λένε πως μια μέρα πήρε φωτιά από ένα εκκλησάκι στον τρίτο όροφο. Επίσης το σημείο που χτίστηκε έγινε με έναν περίεργο τρόπο. Δηλαδή έβαλαν ένα κομμάτι κρέας και όπου σάπιζε τελευταίο εκεί θα χτιζόταν.

Αργότερα πήγαμε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που ήταν πολύ βαρετά και εμένα δεν μου άρεσε προσωπικά.

Το ίδιο βράδυ πήγαμε σε μια ταβέρνα στου Ψυρρή. Εκεί πέρα είχε ζωντανή μουσική. Μετά πήραμε το μετρό και ξαναπήγαμε για ύπνο.

Το πρωί που ήταν η μέρα της αναχώρησης μαζέψαμε τις βαλίτσες μας, φάγαμε και μπήκαμε στο λεωφορείο για να πάμε στην Ακρόπολη. Στην Ακρόπολή ήταν πολύ εντυπωσιακά αλλά και λίγο βαρετά. Αργότερα που κατεβήκαμε από την Ακρόπολη μπήκαμε στο λεωφορείο και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.

Αυτή η εκδρομή που κάναμε στην Αθήνα ήταν πάρα πολύ ωραία και θα ήθελα να ξαναπάω.

Ιουλία Ουγκρενίδου, μαθήτρια Ε΄ τάξης 

Το προηγούμενο τριήμερο που μας πέρασε (Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα) εκπληρώθηκε η υπέροχη εκδρομή στην Αθήνα. Αυτήν την εκδρομή την σκέφτηκε ο δάσκαλος και διευθυντής μας, ο κύριος Παναγιώτης.

Ο κύριος μας, μας είπε ότι θα πάμε στην Αθήνα μήνες πριν, για να προλάβουμε να συγκεντρώσουμε τα χρήματα. Όταν επιτέλους ήρθε η ώρα να ετοιμάσω τις βαλίτσες μου, τις έκανα με πολύ χαρά και όρεξη.

Το Σάββατο η μαμά μου με ξύπνησε πολύ νωρίς, δηλαδή 06:00 η ώρα το πρωί. Εγώ όμως πήγα και κοιμήθηκα με τον μπαμπά μου, και με ξαναξύπνησε η μαμά μου στις  06:30 η ώρα. Όταν ετοιμαστήκαμε, πήγαμε στον φούρνο για να πάρουμε πρωινό και στην συνέχεια πήγαμε στην στάση του λεωφορείου.

Όταν ανεβήκαμε στο λεωφορείο, εγώ και οι φίλες μου, πιάσαμε τις καλύτερες θέσεις πίσω πίσω. Μετά από περίπου 5 λεπτά φτάσαμε στην Όσσα. Όταν πήραμε και τα παιδιά από την Όσσα αναχωρήσαμε για την Αθήνα. Από την αρχή μέχρι το τέλος της εκδρομής είχαμε μαζί μας και έναν ξεναγό, τον κύριο Δημήτρη. Με τις φίλες μου στο λεωφορείο, περάσαμε πάρα πολύ ωραία. Ακούγαμε μουσική, παίζαμε παιχνίδια (π.χ. γιάνγκα) και μιλούσαμε.

Όταν επιτέλους φτάσαμε στην Αθήνα, πήγαμε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Μπήκα με πολύ χαρά στο Ζωολογικό Πάρκο και είδα πολλά ζώα (π.χ. λεμούριους, ζέβρες, καμηλοπαρδάλεις, αρκούδες, πιγκουίνους κλπ.). Όταν φύγαμε από το Αττικό Πάρκο πήγαμε στο ξενοδοχείο για να φάμε και να ξεκουραστούμε. Μισή ώρα μετά το φαγητό, οι μαμάδες μας αποφάσισαν να πάμε βόλτα στο Μοναστηράκι. Η αλήθεια είναι ότι βαρέθηκα λίγο επειδή δεν μπορούσαμε να κάτσουμε σε κανένα μαγαζί. Ο λόγος που δεν μας δέχονταν ήταν γιατί είμασταν πολλά άτομα.

Την δεύτερη μέρα κατεβήκαμε για πρωινό, νομίζω κατά τις 07:00. Μετά το πρωινό φύγαμε με το λεωφορείο που μας έφερε στην Αθήνα. Η πρώτη στάση που κάναμε ήταν στο Καλλιμάρμαρο. Για να πω την αλήθεια δεν με ενθουσίασε και τόσο. Έπειτα περάσαμε από το Μέγαρο Μαξίμου. Από έξω ήταν πολύ εντυπωσιακό. Από μέσα δεν ξέρω γιατί δεν μπήκαμε μέσα. Στην συνέχεια ακολούθησε το Ζάππειο που απλά φωτογραφηθήκαμε. Μετά πήγαμε στην Βουλή που δεν μου άρεσε. Δεν μου άρεσε επειδή οι κοπέλες που μας ξεναγούσαν ήταν αυστηρές. Ένα ακόμη μέρος που ξετρελάθηκα ήταν το Σταύρος Νιάρχος. Το τελευταίο μέρος που πήγαμε την δεύτερη μέρα ήταν η ταβέρνα στου Ψυρρή. Η ταβέρνα ήταν ένα από τα ωραιότερα μέρη που πήγαμε διότι είχε ζωντανή μουσική και το μισό και παραπάνω σχολείο χόρεψε.

Την τρίτη και τελευταία μέρα πήγαμε στην Ακρόπολη. Ήταν υπέροχη. Είχε να δεις πάρα πολλά και εντυπωσιακά πράγματα. Δυστυχώς μετά την Ακρόπολη ο τελευταίος μας προορισμός ήταν το σπίτι. Όταν μπήκαμε στο λεωφορείο σχεδόν όλοι κοιμηθήκαμε. Όλες τις ώρες όμως κάναμε ότι μπορείτε να φανταστείτε (π.χ. τραγουδούσαμε, φωνάζαμε κλπ.).

Η εκδρομή αυτή ήταν η καλύτερη εκδρομή που έχω πάει. Ελπίζω να ξαναπάω όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Δέσποινα Ξαντινίδου, μαθήτρια Ε΄ τάξης 

Η ιδέα για την τριήμερη εκδρομή μας στην Αθήνα την συζητούσαν οι δάσκαλοι αλλά και τα παιδία από την αρχή της χρονιάς. Να πω την αλήθεια δεν ξέρω ποιος πρότεινε την ιδέα πρώτη φορά.

Αφού αποφασίστηκε κάναμε πολλές προετοιμασίες όπως να δώσουμε τα λεφτά για το ξενοδοχείο, την προκαταβολή για όλες αυτές τις δραστηριότητες που κάναμε και τα λεφτά για το λεωφορείο. Επίσης όμως να κάνουμε και τις βαλίτσες μας, για μένα όχι κάτι δύσκολο.

Η αρχή του ταξιδιού ήταν ευχάριστη και χαλαρωτική, δηλαδή βάλαμε τα πράγματα μας στο πορτ- παγκάζ του λεωφορείου και κάτσαμε στις θέσεις μας, βάλαμε ζώνες και καλό μας ταξίδι. Στην αρχή ακούγαμε μουσική, παίζαμε, διαβάζαμε βιβλία ή συζητούσαμε. Ο κύριος μας μοίρασε ένα φυλλάδιο αλλά σχεδόν κανείς δεν ασχολήθηκε.

Στην συνέχεια μας μιλούσε ο ξεναγός μας ο κύριος Δημήτρης. Δεν είχαμε και πολύ όρεξη να τον ακούσουμε αλλά εγώ που τον άκουσα έλεγε πολύ ωραία πράγματα. Κάναμε και δύο στάσεις, μια στην Λάρισα και μία στην Λαμία. Το ταξίδι μας συνεχίστηκε έτσι όπως άρχισε ακούγοντας μουσική και άλλα.

Μετά από 8,5 περίπου ώρες φτάσαμε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Εκεί είχε πάρα πολλά ζώα σχεδόν από όλο τον κόσμο. Τα λυπήθηκα λίγο γιατί όσο και αν προσπαθούμε να τα έχουμε στο φυσικό τους περιβάλλον ζουν σε ένα κλουβί. Μετά από όλη αυτή την εμπειρία πήγαμε στο ξενοδοχείο για φαγητό και ξεκούραση. Κανόνισαν οι μαμάδες να πάμε με το μετρό στο Μοναστηράκι. Η θέα, η εμπειρία και όλα αυτά ήταν εκθαμβωτικά αν και είμασταν αρκετά κουρασμένοι.

Την επόμενη μέρα πήραμε πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκίνησε η ξενάγηση στην Αθήνα, είδαμε πολλά διάφορα μέρη που δεν τα θυμάμαι όλα, το μόνο που θυμάμαι είναι το Ζάππειο. Μετά πήγαμε στην αλλαγή φρουράς φανταστική εμπειρία δεν το συζητώ, είχε όμως χιλιάδες κόσμο και οι ξένοι δεν μας άφηναν να περάσουμε μπροστά και να δούμε αλλά βρήκαμε τρόπο και είδαμε την αλλαγή φρουράς. Μετά την ξενάγηση στην Πλάκα, είχε πολύ πλάκα. Είδαμε σημαντικά αλλά και παλιά σπίτια που γυρίστηκαν παλιές ταινίες. Αργότερα πήγαμε στην Βουλή. Ήταν πολύ αυστηρά και μας έμαθαν πράγματα που τα ξέραμε ήδη από το μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής. Εμένα δεν μου άρεσε και τόσο. Το απογευματάκι πήγαμε στο μουσείο της Ακρόπολης ήταν το πιο ωραίο μέρος για μένα αν και όλα μου άρεσαν. Το μουσείο είχε τρείς ορόφους και ο ξεναγός μας μας εξηγούσε κάποια από τα αγάλματα. Στην συνέχεια πήγαμε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ξεκουραστήκαμε, φάγαμε, είδαμε τον χώρο και μετά φύγαμε και πήγαμε για φαγητό στου Ψυρρή. Χορέψαμε, φάγαμε, τραγουδήσαμε, γελάσαμε και φύγαμε αλλά μπορώ να πω ότι πέρασα πολύ ωραία.

Την επόμενη μέρα πήγαμε στην Ακρόπολη είδαμε τον Παρθενώνα, τα Προπύλαια και ήταν ωραία. Μάθαμε πολλά πράγματα και μετά φύγαμε γιατί είχαμε μεγάλο ταξίδι.

Στην επιστροφή πέρασα καλύτερα νομίζω γιατί είμασταν όλοι κουρασμένοι και λέγαμε ότι να ναι. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και μου άρεσε πολύ και εύχομαι να καταφέρουμε να κάνουμε κι άλλες τέτοιες εκδρομές.

Ελένη Ζαβρακίδου, μαθήτρια Ε΄ τάξης

Ευχαριστούμε την σχολική νοσηλεύτρια κ. Αθανασιάδου Νέλλη για τη δακτυλογράφηση των κειμένων.