Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Επίσκεψη στο χριστουγεννιάτικο χωριό "Αγγέλων Πόλις"


Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες με τη δυνατή βροχή το Σχολείο μας μαζί με το Νηπιαγωγείο Όσσας πραγματοποίησαν σήμερα την προγραμματισμένη επίσκεψή τους στο χριστουγεννιάτικο χωριό "Αγγέλων Πόλις". Το χωριό ήταν όλο δικό μας, αφού τα άλλα πέντε σχολεία, που ήταν να επισκεφτούν και αυτά σήμερα το χώρο, ακύρωσαν την επίσκεψή τους ή άλλαξαν ημερομηνία.


Τα παιδιά διασκεδάζουν

Το σχολείο μας, παρά το κρύο, έτυχε θερμής υποδοχής από τους υπεύθυνους της "Αγγέλων Πόλις". Στην αρχή επισκεφτήκαμε το σπιτάκι - αναψυκτήριο, όπου οι μαθητές έφαγαν το κολατσιό τους και ψυχαγωγήθηκαν από τα ξωτικά, έπαιξαν και τραγούδησαν.

Επισκεπτόμενοι τα θεματικά σπιτάκια

Στο σπιτάκι του Αη Βασίλη
Στη συνέχεια με τη βροχή να πέφτει συνέχεια επισκεφτήκαμε τα σπιτάκια όπως: Το σπίτι της δημιουργίας, την Παραμυθούπολη, τη Ζαχαρούπολη, το σπίτι της Ανακύκλωσης, το σπίτι του Αη Βασίλη. Οι μαθητές χωρίστηκαν στα διάφορα σπίτια, γιατί ο χρόνος που μας έμενε δεν ήτανε αρκετός!...

Στο Καρουσέλ

Στα συγκρουόμενα

Μας περίμεναν τα παιχνίδια: συγκρουόμενα αυτοκινητάκια και καρουσέλ. Αυτά ήταν τα μόνα σε λειτουργία λόγω της βροχής, αλλά ήταν αρκετά για να αποζημιώσουν τους μικρούς μαθητές.

Λέγοντας τα κάλαντα στον Δήμαρχο
Μετά την "Αγγέλων Πόλις" οι μαθητές του Σχολείου μας επισκέφτηκαν στο γραφείο του το Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Αναστασιάδη Ιωάννη. Ο κύριος Δήμαρχος, αφού συνομίλησε πρώτα με τους μαθητές και συζήτησε για θέματα που τους απασχολούν, άκουσε στη συνέχεια τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, τα "Χριστούγεννα Πρωτούγεννα",  από όλα τα παιδιά, συνοδεία τριγώνων.
Μετά την ανταλλαγή ευχών επιστρέψαμε στο χωριό μας κουρασμένοι μεν, αλλά ευχαριστημένοι δε και με όρεξη για περισσότερη δράση τις επόμενες μέρες... Εξάλλου οι γιορτές και τα κάλαντα μόλις τώρα αρχίζουν...